Om oss

Om oss

Som bidrag til aktivitetstilbudet for barn og unge i Melhus kommune har vi, en gruppe ildsjeler, etablert Melhus Makers.

Essensielt for oss er å skape et Makerspace sentralt plassert i kommunen, til glede for barn og unge, i alle aldre. Vår ambisjon er å  utarbeide et ordentlig Makerspace, eller "skaperverksted", der man kan lære, praktisere, skape, bygge osv. 


Et skikkelig verksted med maskiner og utstyr av god kvalitet! En arena for lek, moro, læring, personlig utvikling, mestring og gode opplevelser.Etter en lang periode med lite aktivitet skal vi nå kjøre et høyt aktivitetsnivå gjennom hele sommeren 2021! Vi fikk nylig tildelt en betydelig pengesum i støtte fra Gjensidighetstiftelsen og er godt igang med bestilling av masse spennende utstyr, utstyr vi er sikre på vil være til nytte, og glede for mange barn og unge fremover.


Utstyr


Her på Melhus Makers har vi massevis av kult utstyr! Trykk på det du vil lære mer om!
Koding


Koding er skikkelig kult! Hos oss får du garantert lekt deg, og lært en ting eller to, uansett hvor mye, eller lite du kan fra før av!


Hos oss kan du få prøvd det på alt fra Scratch til C++. Scratch er et nybegynner kodeprogram der man koder med såkalte "Block". Dette gir en en god forståelse av logikken bak koding, og gjør det lettere å lære seg andre språk som Python eller C++. I tilegg er det utrolig gøy! Til høyre er det bilder av et spill laget i Scratch, en mattelekse, og typisk Scratch-kode!

Elektronikk og loddeutstyr


Vi har en rekke elektronikk-duppeditter og kult loddeutstyr.


Hos oss kan du leke, og lære med elektronikk, lage enkle små datamaskiner og lære deg å lodde! Vi har ca. 14 Arduinoer (små datamaskiner) og masse ekstrautstyr (lysdioder, servoer, detektorer osv.) så her kan man virkelig slippe seg løs!


Glowforge Pro


En fantastisk laserkutter for hobbyister.


Glowforge Pro er en svært avansert laserkutter med haugevis av funksjoner. Denkan alt fra kutting av tykt treverk, til engravering av MacBook's. Hos oss vil du få muligheten til å lære deg hvordan denne superkule maskinen brukes, sånn at du kan designe, og kutte dine egne ideer!


NB! Maskinen krever opplæring og godkjenning før bruk.

Prusa original Mini+


Vi har nylig fått tak i 4 supre 3D printere av høy kvalitet, og masse filament!


Hos oss kan du lære å designe og printe egne 3D-objekter på våre helt nye 3D-printere. Det er relativt enkelt å lære, og man kan lage utrolig masse kult! Akuratt nå har vi et pågående prosjekt med å lage et hjemmelaget sjakk-sett, med laserkuttet brett, og 3D-printa brikker. Kom innom så kan du også få prøve!


NB! Maskinen krever opplæring og godkjenning før bruk.

CNC-fres


CNC fres, eller computer numerical control er maskiner som ved hjelp av en datamaskin kan lage flere komplekse deler av metall eller andre materialer.


Vi leter aktivt etter budsjett for å kunne skaffe en CNC-fres, og håper på å få en mot slutten av sommerferien!


NB! Maskinen krever opplæring og godkjenning før bruk.

Vinylkutter og varmeelement 


Vi har kjøpt vinylkutter! Med denne kan man, for eksempel lage egne klær og handlenett!


Hos oss kan du lære å designe enkle logoer/grafikk som kan overføres til vinylkutter, sånn at du kan lage egne tekstiler!


NB! Maskinen krever opplæring og godkjenning før bruk